Nieuws

  
4-1-2021
Vacature: ik ben op zoek naar een handige enthousiaste jongen die graag met zijn handen werkt, en er veel plezier in heeft om dingen te leren en te maken. Ik vind het belangrijk dat je leergierig bent, van aanpakken en doorwerken weet en eventueel de ambitie hebt om verder te gaan in dit vak. Het gaat om 4 dagen per week
Ben jij tussen de 18 en 25 jaar, heb je twee rechterhanden, neem dan contact met mij op: Ad van Breugel, 06 14410635.
01-05-2020
Feest: vandaag is het precies 16 jaar geleden dat ik begon met mijn bedrijf. Wat gaat de tijd snel en wat een prachtige projecten heb ik in die tijd mogen uitvoeren!
25-09-2019
Met de winter voor de deur en de aandacht voor het klimaat, is het een goed idee om te kijken hoe je woning beter geïsoleerd kan worden. Dat wilde deze woningeigenaar ook, en koos voor een relatief goedkope manier van vloerisolatie: isolatiechips. Ik ben hier bezig om de chips in de kruipruimte aan te brengen. Sinds september is er ook weer subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) opengesteld.
06-05-2019

Hier ben ik helemaal fan van geworden: een warmteterugwin leiding (WTW) voor de douche. Het aanvoerwater van de douche wordt voorverwarmd door het warme afvoerwater. Zo is er minder gas nodig. Deze klant is erg milieu bewust en wilde dit graag verwerkt hebben in de badkamer die ik maak. Het kost wel wat, maar het schijnt snel terugverdiend te zijn, helemaal met een regendouche en een douchetijd van meer dan 5 minuten.
24-04-2019
Hoewel veel woningeigenaren overstappen op kunstofkozijnen, koos deze eigenaar juist voor het vervangen van de kunstofkozijnen voor hout. In het 100 jaar oude huis past dit veel beter, aldus de eigenaar. In oude huizen zijn houten kozijnen soms ook een betere optie, omdat de muren, wanden en kozijnen niet altijd meer haaks zijn en hout gemakkelijker bijgeschaafd of bijgewerkt kan worden dan kunststof.
19-02-2019
Ik ben hier bezig met een toilet in Medemblik. Net klaar met tegelen, wat een gezellig patroon. Nu nog de vloer tegelen, voegen, het fonteintje en toiletpot plaatsen, kitten en dan is het klaar voor gebruik.
10-01-2019
Vanaf heden loopt Rob stage bij mij. Hij zit op de Praktijkschool Westfriesland locatie Hoorn.
We kennen elkaar van de scouting in Medemblik. Rob komt op donderdag en vrijdag. Ik ga hem drie maanden begeleiden en kennis laten maken met mijn prachtige vak
10-11-2018
Medemblik: verhuisd naar mijn nieuwe bedrijfspand! Met een flink team heb ik dit weekend mijn werkplaats in Wateringen leeggehaald en zijn we in 'colonne' naar Medemblik vertrokken. Ongelooflijk wat een machines en materiaal ik allemaal heb. De komende weekenden ben ik wel even zoet met het ordenen en inrichten van het bedrijfspand, maar ik heb er veel plezier in!

Dit is mijn nieuwe adres:
Aambeeld 9a
1671 NT
Medemblik
10-10-2018
Misschien wel de grootste deuren die ik heb gemaakt in mijn leven: 3,50 m x 1,75 m en dat twee maal. Bestemd voor een grote schuur bij een boerderij in de buurt van Medemblik. Leuke geslaagde uitdaging!
21-09-2017
Elk huis heeft op zijn tijd wat onderhoud nodig. Zo ook dit leuke dijkhuis aan het IJsselmeer bij Medemblik. Een deel van het kozijn en de houten nok was rot. Ik heb het rotte deel verwijderd en vervangen en ben hier bezig met plamuren en afwerken. Straks is er niets meer van te zien!
5-09-2017
Op 5 september is er iets bijzonders gebeurd in mijn leven: ik ben vader geworden van een prachtige gezonde jongen: Sil.
Dus ik rij nu trots rond met een mooie sticker op mijn wagen 🙂
5-6-2017
Ik ben overgestapt naar een duurzame bank. Ik ben me er eens in gaan verdiepen en heb de eerlijke bankwijzer bekeken. Ik vind het belangrijk dat mijn geld wordt besteed aan dingen waar ik achter sta, zoals een goed bonusbeleid, mensenrechten en een investeringsbeleid met sociale en milieunormen.
01-2-2017
Ik ben bezig met het renoveren van een zolder tot kantoor, inclusief het maken van deze schitterende kast. De ketel en wasmachines zijn netjes weggewerkt achter een wand en er is veel licht dankzij dakramen. Het wordt ook nog geïsoleerd, en daarmee heeft deze klant er straks een enorme leefruimte bij. Leuk project!
18-1-2017
Januari 2017 begon met een mooi project in Medemblik. In een monument (Joodse synagoge) was houtrot vastgesteld in kozijnen. Het rotte hout in de kozijnen en de deur heb ik verwijderd en vervangen. Het ziet er weer mooi uit en kan weer lang mee.
28-9-2016
Voor autorijschool de Ridder in Scheveningen mochten we meedenken en werken aan een nieuwe inrichting. We hebben de ruimte gerenoveerd en onder andere nieuwe kozijnen, deuren en vloer geplaatst. Ook het maken van nieuwe meubels van steigerhout behoorde tot de opdracht. Zoals tafels, een rond gevormde toonbank, kasten en een meubel voor het koffiezetapparaat. Prachtig project en mooie samenwerking!
2-8-2016
De_Ridder_1
Afgelopen maandag, na een welkome korte vakantie, zijn we begonnen met de upgrade van Autorijschool De Ridder. Grappig detail is dat ik deze autorijschool al eens heb verbouwd toen ik nog in loondienst was voor Flexvast bv.
Meer foto's zullen volgen (zie www.facebook.com/OnderhoudsbedrijfvanBreugel)
13-6-2016
2016_Amsterdam_renovatie_badkamer2
Dit project in Amsterdam was een interessante uitdaging: van twee ruimten een maken, waarbij een nieuwe douche en toilet moest worden geplaatst en de meterkast veilig afgesloten moest kunnen worden.
Tijdens het werk ontdekten we dat de riool beluchting door de vorige aannemer in het plafond uitkwam en niet naar buiten. Dus dat euvel (met stank) hebben we netjes verholpen.
6-6-2016
Badkamer_Roelofarendsveen
Deze moderne badkamer hebben we gebouwd in Roelofarendsveen, compleet met douche, ligbad, vloerverwarminng en verlichting.
1-6-2016
Badkamer_Kimband
Een zeer belangrijk maar soms vergeten onderdeel bij het plaatsen van een nieuwe badkamer, is kimband.
Kimband is een materiaal wat in de inwendige hoeken onder het tegelwerk wordt geplaatst. Wanneer het goed wordt aangebracht blijven de hoeken waterdicht...
18-5-2016
vacature
Door een stroom van mooie projecten in de regio Den Haag zoeken wij per direct een leergierige jongeman die van aanpakken weet. Het gaat om 32 uur in de week.
Heb je een goede en heldere kijk op de techniek en wil je kennismaken met een breed scala aan ambachten zoals loodgieterswerk, schilderen, stukadoren, timmeren, tegelen, elektra, kozijnen, neem dan contact met mij op. Wie weet ben jij dan onze nieuwe kracht.
07-5-2016
2016-05-07 10.28.54_moulin
Ik ben nu twee weken in het zuiden van Frankrijk aan het werk in een eeuwenoud pand. Ik ben bezig met tegelen van de vloer en stucaoren van 'n één meter dikke muur. Leuke details, zoals oorspronkelijke muur, ovens en nissen, hou ik in zicht. Zo wordt de ruimte goed afgewerkt maar behoud het zijn authentieke karakter. Erg mooi.
1-5-2016
12Jarig
Vandaag op de dag van de arbeid bestaan we al weer 12 jaar. Wat vliegt de tijd! Ik weet nog dat ik in 2004 naar de Kamer van Koophandel ging om mezelf in te schrijven.
Wat is er veel gebeurd in die 12 jaar. Duizenden prachtige projecten gedaan, honderden opdrachtgevers. Veel in omgeving Den Haag en inmiddels steeds meer projecten in Noord-Holland, waaronder Amsterdam, Twisk, Medemblik en Wervershoof. Trots!
22-4-2016
VSL_kantoor
Vandaag lekker op 'kantoor' bezig geweest: vergadertafels aanpassen voor VSL. Zo moesten snoeren netjes weg worden gewerkt, en hebben we verticale schotten gemaakt aan de achterkant van de vergadertafels.
11-4-2016
Kozijnen
Volgende klus: kozijnen plaatsen 🙂
19-3-2016
Medemblik_zolder
We hebben de eerste bouwfase achter de rug van een pand in West-Friesland, omgeving Medemblik. Meer gedaan dan dat we hadden gedacht. Verrot dak is vervangen en dicht en verhoogd. Dakkapel geplaatst. Twee veluxvensters aangebracht. Binnenwanden en kozijnen met klassieke deuren geplaatst.
De hele binnenzijde geïsoleerd en voorzien van rachels voor de gipsplaten.
Hier en daar nog een beetje afwerken en dan gaan we de elektrische voorzieningen aanbrengen.
En dat allemaal in anderhalve week! Lekker gewerkt!
7-3-2016
Medemblik_zolder
Vandaag na een strakke planning aan de slag gegaan in Medemblik. Doorgang gemaakt voor de uitbouw en het kozijn geplaatst. Dak verwijderd en het aanwezige staal 14 cm verhoogd zodat zelfs ik eronder door kan.
Morgen de nieuwe balklaag en het winddicht maken van de etage:)
Lekker gewerkt mannen....thanks!
28-2-2016
20160228_164638
Een van de twee WTP-kasten voor VSL, oftewel een water triple point kast. Precisiewerk!
12-02-2016
VSL_1
Ik mag iets bijzonders maken voor metrologisch instituut VSL. Een kast voor de opslag van bepaalde stoffen. Zin in!
05-01-2016
Kozijn_dakkapel
De eerste klus van 2016: het plaatsen van een kozijn in een dakkapel op de tweede verdieping. Een mooie klus in Houtwijk. In 2015 zijn we begonnen met het maken van een hardhouten kozijn. Vandaag hebben we deze geplaatst. Knap stukje werk uitgevoerd met de hulp van Dave en Daan. Mannen bedankt!
Zie facebook/OnderhoudsbedrijfvanBreugel voor een volledige fotoreportage.
31-12-2015
Kantoor_werkplaats
Ik begin het nieuwe jaar met een nieuw kantoor gebouwd in mijn bedrijfspand in Wateringen. Ik heb het plafond afgewerkt, verlichting aangebracht en een ketel en radiator geplaatst. De vloer is gelegd door Dave.
Thuiswerken is zooooo 2015 🙂
16-12-2015
WP_Kozijnen_201511
Hier ziet u Dave in de werkplaats...Dave is bezig met het maken van één van de in totaal vijf buitenkozijnen.
Het worden grote kozijnen voor dubbelglas ramen voor drie verschillende klanten.
We gebruiken daarvoor FSC gekeurd hardhout. We passen halfhoutverbindingen en kruisverbindingen toe en verlijmen het met PU montagelijm. Vervolgens gaan de kozijnen in de grondverf en daarna zijn ze klaar om te worden geplaatst. Dan gaan we de boel aan de binnenkant aftimmeren, is het nog een kwestie van aflakken en 'klaar-is-kees'. Leuke winterklus!
27-11-2015
Warme_Huizendagen
Voor wie zijn huis beter wil isoleren, dit weekend 'Warme huizendagen' met informatie en kortingen. Zoals vloer- en bodemisolatie. Afgelopen jaar heb ik zelf ook bodems geisoleerd met zogenaamde chips. Vooral goed in vochtige kruipruimtes. Bespaart aanzienlijk op gasverbruik. Maar er is op deze website ook informatie te vinden over warmtepompen en energiebesparende producten. Een kijkje waard...
26-11-2015
Project_watermolen_Zuid-Frankrijk2
Soms zijn er projecten die nét even anders zijn dan normaal.
Op dit moment ben ik werkzaam in het zuiden van Frankrijk bij Tarbes.
Ik ben hier voor een periode van 2,5 week o.a. bezig met het plaatsen van een keuken, het isoleren en uitvlakken van diverse betonnen vloeren met vloerverwarming en allerhande verdere werkzaamheden. Het pand waarin ik werk is een watermolen van vóór 1600. De eigenaar beleeft en onderhoudt de molen vol passie en liefde voor alternatieve energiebronnen. Zo worden de vloeren verwarmd met verwarmd water wat weer verwarmd wordt door de biologische olie in de versnellingsbak van de mega grote dynamo die op dit moment 20 kWh levert. Prachtig!
19-11-2015
Tafelset_ingericht
Ik kreeg vandaag dit verrassende fotootje van de klant voor wie ik de tafelset heb gemaakt. Creatief bedacht en gelijk een kerstsfeer in huis. Ziet er gezellig uit!
18-11-2015
Tafelset
Na even flink te hebben doorgewerkt gisteravond kon ik een vaste klant in Rijswijk toch nog verblijden met deze set handgemaakte tafels. Benieuwd wat er op komt te staan? Nog even geduld.....
25-10-2015
Thailand_werkplaatsje
Ookal ben ik dan in Thailand...ik blijf toch ondernemer.
Hier bouwen ze veel met bamboe. Mooi, sterk en vooral duurzaam. Het groeit als onkruid.
We rijden langs kleine timmerwerkplaatsen waar ze de mooiste dingen maken van teakhout en andere tropische hardhoutsoorten. FSC keurmerk? Geen idee...
Dit werkplaatsje is iets anders in gedeeld dan de mijne, maar wordt wel met dezelfde passie gebruikt. Ik krijg zin om te beginnen, nog een week en dan ben ik weer in Nederland.
28-09-2015
Conradkade_Lijstwerk
De fijne afwerking geeft altijd voldoening na een paar weken van ruw werk. Hier ben ik bezig met het aanbrengen van lijstwerk van hout tegen het plafond van een grachtenpand.
23-09-2015
Conradkade_electriciteit_klein
Bij het renoveren van een huis moet goed nagedacht worden waar elektra nodig is. Liever een stopcontact teveel dan te weinig. In dit pand heb ik elektra aangelegd voor 100 contactdozen. Logisch nadenken en geordend werken, helemaal aan mij besteed.
10-09-2015
Keuken_20150910
Deze keuken is 'vers van de pers', de verf op muren staat nog te drogen. We hebben het klaargespeeld om alles, inclusief de aanleg van elektra en waterleidingen, in tien dagen te bouwen. Trots op 🙂
24-08-2015
Keuken_elektra_1
Niets leukers dan een keuken bouwen, alles komt aan bod, slopen, opbouwen, elektra, water, stukadoren, bouwen, aansluiten.
Hier heb ik de elektra omgeleid, zodat alle stopcontacten en verlichting op de goede plaats terecht komen. Het is nu klaar voor de volgende stap: het stukadoren.
17-08-2015
Timmerwerk_schutting_2015
Privacy, beveiliging tegen inbrekers, beschutting tegen wind, waardevermeerdering van uw huis, een schutting heeft tal van voordelen.
Deze 14 meter lange schutting van geïmpregneerde rabathouten delen is tevens een duurzame keuze want het is robuust en onderhoudsarm.
10-08-2015
Volg_mij_op_facebook
Bent u tevreden met de klus die ik voor u heb uitgevoerd? Ik heb nu ook een Facebookpagina voor mijn bedrijf. Voelt u zich vrij om hier een foto of bericht achter te laten. Dat zou ik erg leuk vinden!
U kunt mij volgen via deze link: https://www.facebook.com/OnderhoudsbedrijfvanBreugel
15-06-2015
Lakken onderwaterschip
Het onderwaterschip: altijd een kleine zorg van de botenliefhebber. Een goede beschermlaag van antifouling en een perfect aangebrachte lak op de rest van de romp is erg belangrijk. Hier ben ik bezig met mijn eigen boot. Die heb ik voorzien van een laag silverpaint, antifouling en twee componenten lak. Het is even een klus, maar de komende 8 jaar ben ik nu klaar.
05-06-2015
2015_Schuur_Arvid_2
Deze week heb ik meegewerkt aan een prachtig project in Twisk (NH): het bouwen van een dak op een authentiek ontworpen schuur. We hebben in een week tijd de houtenconstructie geplaatst, speciale oudhollandse dakpannen gelegd en kantelramen aangebracht. Erg leuk om te doen en prettig samen gewerkt met
Arvid Mols en Wilco Hermsen.
19-04-2015
IMG_4962
Door toename van aanvragen in Zuid- en Noord-Holland ben ik trots om te mogen melden dat Dave Koelewijn per 1 mei de zaak komt versterken.
15-02-2015
Onderdijk_badkamer0_
De eerste klus in West-Friesland is een feit. In Onderdijk zal ik starten met het betegelen van een badkamer.
08-12-2014
Energiesubsidiewijzer
Voor sommige energiebesparende werkzaamheden in uw woning, kunt u eenvoudig subsidies aanvragen. Beter voor het milieu en voor uw portemonnee. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.energiesubsidiewijzer.nl
15-09-2014
10475516_1508389026082713_6729647846274266991_n
Ik ben net terug van een wel heel bijzonder project: het bouwen van biogasinstallaties op het eiland Sumba (Indonesië). Het doel is om voor iedereen op dit eiland 100% duurzame energie toegankelijk te maken. Een fantastische missie waar ik me vol overgave voor heb ingezet.
Samen met ontwikkelingsorganisatie Hivos en andere expeditieleden hebben we geld ingezameld, daadwerkelijk het eiland bezocht en daar de armen uit de mouwen gestoken met de bouw. Er is een prachtige documentaire van gemaakt, zie: Expeditie Sumba
02-03-2014 Dankzij Ellen van 4Artworks is het vanaf heden mogelijk om mijn nieuwe website te bezichtigen. Wanneer u iemand zoekt die tegen een goede prijs/kwaliteitverhouding iets moois kan neerzetten op een zeer professionele manier, kan ik u haar zeker aanbevelen. Website: www.4-artworks.com
25-05-2014
Welkom_West_friesland
Vanaf heden richt ik mijn pijlen niet alleen op Zuid-Holland maar kunt u mij ook inschakelen voor werkzaamheden in Noord-Holland en met name Medemblik en omstreken.
15-04-2014 Het btw-tarief op arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van bestaande woningen is per 1 maart 2013 verlaagd van 21% naar 6%. Deze verlaging is tijdelijk en duurt tot 1 juli 2015.
28-06-2012
WP_000646
Mijn prachtige werkplaats in Wateringen wordt steeds vaker gebruikt voor allerhande timmerwerkzaamheden.