Historie

De man waar het allemaal mee begon:
23012012511 (2)
 
“Als je handig bent hoef je nooit honger te lijden”

“Als je handig bent hoef je nooit honger te lijden” waren de woorden van mijn vader toen ik voor de keuze stond om te kiezen voor een technische opleiding of niet. Ik koos toen voor de LTS en ik maakte daar kennis met de wondere wereld der techniek.
Een scala aan ervaringen heeft me gebracht tot waar ik nu ben. Hier een korte samenvatting.

Haringkarren, broodwagens en scheepsbetimmering
Tegen het einde van de opleiding liep ik stage bij de firma N. de Jong in Scheveningen. Dit werd later mijn eerste werkgever. Een fantastisch timmerbedrijf met twee ontspannen en vakbekwame leermeesters. We bouwden daar o.a. haringkarren en broodwagens. Tevens werkten we op de schepen in de haven. Werkelijk een mooie tijd en het zo gezegde zaadje was geplant.

Vakantieparken bouwen in Zwitserland
Nadat ik mezelf meer wilde ontplooien besloot ik te gaan werken bij een bedrijf dat belegde in onroerende zaken in o.a. Zwitserland genaamd Flexchalet. Deze periode heeft op mij veel indruk gemaakt. De drukke “baas” heeft me in die tijd enorm geïnspireerd in het runnen van een eigen bedrijf. Na een drukke periode hebben we contractueel afscheid genomen van elkaar. Vele jaren erna hebben we nog veel mooie samenwerkingen gekend.

Rust en vakbekwaamheid
Via een gemeenschappelijke leverancier kwam ik bij aannemersbedrijf den Heijer terecht. Een bedrijf gevestigd in Scheveningen dat precies doet wat ik nu doe. Na de drukte van Flexchalet voelde de rust en vakbekwaamheid van de prettige werkgever als een warm welkom. Ik kijk er naar terug als een prettige leerzame periode.

Faciliteren kantoren en andere bedrijfshuisvesting
Mijn laatste werkgever was de firma Bulters & Bulters. Een adviesbureau gespecialiseerd in bedrijfshuisvesting en bouwmanagement. Onder de drie leidinggevende broers hielp ik de grote kantoren van o.a. Pinkroccade om hun alledaagse zaken te faciliteren. Het waren drie keurige zakenlieden met gevoel voor humor en hart voor hun personeel. Tot op de dag van vandaag ben ik trots dat ik de naam Bulters nog wel eens in mijn administratie voorbij zie komen.

To do list op A4: mijn bedrijf was geboren
Voor Bulters & Bulters moest ik vaak naar Amsterdam met de nodige files tot gevolg. Onderhoudsbedrijf “van Breugel” is letterlijk in de file op de A4 en A10 bedacht. Huisstijl, website, naam, visitekaartjes, kleding, bank, klanten enz. Ik had een “to do list” af te werken van twee kantjes.

Met enige schroom moest ik toen de heren Bulters vertellen dat ik een eigen bedrijf ging starten.
Ze reageerden positief: “we begrepen het al”.

2004 Belangrijk jaar in mijn leven
Mijn droom werd door mijn familie met groot vertrouwen gesteund. Zij wisten als geen ander dat hier mijn hart lag. Op 1 mei 2004 was het zover: “Op naar de Kamer van Koophandel”.
Mijn eigen nummer…trots van start!

Inmiddels ben ik bijna vijftien jaar verder, en

  • heb ik 1000-en projecten uitgevoerd
  • ben ik ruim 400 vaste klanten rijker
  • maak ik in mijn eigen werkplaats (eerst in Wateringen en nu in Medemblik) kozijnen en meubels op maat
  • is mijn arsenaal aan machines uitgebreid van schuurmachine tot zeer specialistische houtbewerkingsmachines
  • heb ik veel jongeren geïnspireerd in mijn leerbedrijf

Prachtige historie….al zeg ik het zelf;)